Sposób przygotowania:
Kruche ciasto czekoladowe
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części.
Z białek ubijamy na sztywno. Na koniec ubijania dodajemy cukier. Do natłuszczonej blaszki wykładamy jedną część ciasta.
Ciasto smarujemy dżemem, na to wykładamy połowę piany i posypujemy orzechami, następnie wykładamy następną część ciasta.
Potem reszta piany i ostatnia część ciasta. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
Na koniec polewamy rozpuszczoną białą czekoladą. Smacznego ;)
Z białek ubijamy na sztywno. Na koniec ubijania dodajemy cukier. Do natłuszczonej blaszki wykładamy jedną część ciasta.
Ciasto smarujemy dżemem, na to wykładamy połowę piany i posypujemy orzechami, następnie wykładamy następną część ciasta.
Potem reszta piany i ostatnia część ciasta. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
Na koniec polewamy rozpuszczoną białą czekoladą. Smacznego ;)