Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Przygotowujemy 4 dowolne galaretki w różnych kolorach. Każdą z nich rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do ostudzenia.
Herbatniki rozcieramy na proszek. Białe czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i topimy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę oraz starte na proszek herbatniki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę przekładamy na spód formy i rozprowadzamy po całej powierzchni. Wkładamy do lodówki, by zastygła.
Ser biały przekładamy do trzech misek do dwóch dajemy po 250 g, a do trzeciej 500 g.
Do jednej z misek z mniejszą ilością sera wlewamy zimną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach, żeby nie mieć całego świata w serowej masie. Gdy ser połączy się z galaretką wylewamy go na schłodzony spód. Wstawiamy do lodówki na 10 minut.
Gdy pierwsza warstwa zastygnie przygotowujemy tą następną. Tym razem do większej ilości sera wlewamy galaretkę i miksujemy. Powstałą masę przelewamy do formy i schładzamy. Po około 10 minutach przygotowujemy ostatnią warstwę postępując jak w poprzednich dwóch. Schładzamy.
Na wierzch wylewamy ostatnią galaretkę. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Wierzch dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką.
Przed podaniem posypujemy różowymi kuleczkami.
Herbatniki rozcieramy na proszek. Białe czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i topimy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę oraz starte na proszek herbatniki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę przekładamy na spód formy i rozprowadzamy po całej powierzchni. Wkładamy do lodówki, by zastygła.
Ser biały przekładamy do trzech misek do dwóch dajemy po 250 g, a do trzeciej 500 g.
Do jednej z misek z mniejszą ilością sera wlewamy zimną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach, żeby nie mieć całego świata w serowej masie. Gdy ser połączy się z galaretką wylewamy go na schłodzony spód. Wstawiamy do lodówki na 10 minut.
Gdy pierwsza warstwa zastygnie przygotowujemy tą następną. Tym razem do większej ilości sera wlewamy galaretkę i miksujemy. Powstałą masę przelewamy do formy i schładzamy. Po około 10 minutach przygotowujemy ostatnią warstwę postępując jak w poprzednich dwóch. Schładzamy.
Na wierzch wylewamy ostatnią galaretkę. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Wierzch dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką.
Przed podaniem posypujemy różowymi kuleczkami.