Sposób przygotowania:
Zielony sernik na murzynkuciasto;
Margarynę, cukier, wodę i kakao wkładamy do garnka i gotujemy. Następnie studzimy. Dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Na koniec delikatnie dokładamy ubita pianę z białek. Ciasto przelewamy do blaszki 25 x 40 cm Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut. Wyjmujemy.
masa serowa.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy kolejno ser, mąkę ziemniaczaną.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy na koniec delikatnie mieszając.
masa serowa
Wlewamy podczas mieszania po kropelce barwnika tak, by powstała jednolita masa.
Przelewamy na ciasto ciemne i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ponownie na 60 minut.
Po upieczeniu zostawiamy na 10 minut przy uchylonych drzwiczkach.