Sposób przygotowania:
Kruche ciasto- kolorek
1. Składniki na ciasto zagnieść. Następnie podzielić je na 3 części. Do jednej z nich dodać kakao. Wszystkie części ciasta wstawić do lodówki.
2. Ubić sztywną pianę z 4 białek, dodając stopniowo 5 łyżek cukru i kisiel.
3. Na blaszkę do pieczenia, wyłożyć jedną część ciasta, na niej rozsmarować powidła śliwkowe. Następnie kakaowe ciasto zetrzeć na warstwę powideł, na jarzynowej tarce o dużych oczkach. Później delikatnie wyłożyć pianę ubitą z kisielem i ponownie zetrzeć ostatnią część kruchego ciasta.
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
2. Ubić sztywną pianę z 4 białek, dodając stopniowo 5 łyżek cukru i kisiel.
3. Na blaszkę do pieczenia, wyłożyć jedną część ciasta, na niej rozsmarować powidła śliwkowe. Następnie kakaowe ciasto zetrzeć na warstwę powideł, na jarzynowej tarce o dużych oczkach. Później delikatnie wyłożyć pianę ubitą z kisielem i ponownie zetrzeć ostatnią część kruchego ciasta.
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.