Sposób przygotowania:
Mini serniczki z orzeszkami ziemnymiSpód
Herbatniki rozdrabniamy blenderem na piasek. Masło roztapiamy i łączymy z herbatnikami. Następnie masa wykładamy spody 6 pierścieni o średnicy 8 cm i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Masa serowa
Ser wraz z cukrem i skórką z cytryny miksujemy dodając pojedynczo jajka. Miksujemy krótko aby nie napowietrzać masy zbytnio. Wykładamy masą pierścienie i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut .
Karmelizowane orzeszki
Po ostudzeniu serników. Na rozgrzana patelnie wsypujemy cukier. po minucie wlewamy wodę i mieszamy do połączenia, następnie pozostawiamy do momentu aż cukier zacznie zabarwiać się na złoto. Wtedy wsypujemy orzeszki i szybko mieszamy. Gotowe orzeszki układamy na naszych serniczkach