Sposób przygotowania:
Mini torcik czekoladowy 2
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej,lekko przestudź. Utrzyj masło ze 100 g cukru na puch,dodawaj po jednym żółtku i ucieraj do połączenia się składników. Dodaj przestudzona czekoladę,mąkę przesianą z przyprawą korzenną i proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszaj. Ubij białka na sztywno z resztą cukru,przełóż do ciasta i wymieszaj szpatułką. Przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz w nagrzanym do temperatury 160 stopni piekarniku z termoobiegiem przez 40 min.Gotowe ciasto ostudź,przekrój na pół.Podgrzej w rondelku powidło z alkoholem i ciepłym przełóż ciasto.Składniki na polewę roztop i lekko przestudzoną polewą oblej torcik.Torcik wspaniale smakuje ze szklanicą gorącego mleka.Polecam :)