Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Mini zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mini zapiekanki z pieczarkami i serem

Mini zapiekanki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mini zapiekanki

 

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i dusić aż do odparowania wody. Pieczarki doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć również na tarce o grubych oczkach. Bagietkę pokroić w małe kromeczki, posmarować masłem, a następnie wyłożyć na nie ostudzone pieczarki. Zapiekaneczki włorzyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180st przez ok. 15min aż będą chrupkie. Przed końcem pieczenia zapiekanki posypać startym żółtym serem i jeszcze chwilkę zapiekać. Gotowe zapiekanki podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego!
Mini zapiekanki
Mini zapiekanki
Mini zapiekanki

Tagi:

sery ser