magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Minipizza z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pizza. Bo, kto nie lubi pizzy. Ja uwielbiam

Minipizza z tuńczykiem

Składniki:

Minipizza z tuńczykiem

 

  • 2 gotowe blaty do pizzy,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 40 dag pomidorów,
  • 2 cebule,
  • 15 dag mozzarelli,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • łyżka kaparów,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Minipizza z tuńczykiem
Majeranek wymieszać z oliwą. Z blatów do pizzy wykroić filiżanką krążki, ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Każdy krążek posmarować oliwą wymieszaną z majerankiem. Tuńczyka osączyć. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki, cebulę obrać, pociąć w talarki, mozzarellę pokroić w plastry. Każdy krążek ciasta obłożyć pomidorami oraz cebulą. Oprószyć solą, pieprzem, posypać kaparami. Na wierzch ułożyć plastry mozzarelli. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu na każdej minipizzy położyć kawałek tuńczyka. Smacznego:)