Sposób przygotowania:
Twarogowe pogacze z seremEtap 1
Twaróg rozgnieść w misce widelcem. Do twarogu dodać masło i mąkę.
Etap 2
Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Etap 3
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość pół cm. Z ciasta wycinać krążki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek posmarować białkiem, oprószyć solą (najlepiej grubą).
Etap 4
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 5
Tarty ser rozłożyć na krążkach ciasta.
Etap 6
Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 220 stopni, piec jeszcze kilka minut, aż pogacze lekko się zrumienią.