Sposób przygotowania:
Twarogowe pogacze z seremEtap 1

Twaróg rozgnieść w misce widelcem. Do twarogu dodać masło i mąkę.
Etap 2

Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Etap 3

Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość pół cm. Z ciasta wycinać krążki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek posmarować białkiem, oprószyć solą (najlepiej grubą).
Etap 4

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 5

Tarty ser rozłożyć na krążkach ciasta.
Etap 6

Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 220 stopni, piec jeszcze kilka minut, aż pogacze lekko się zrumienią.