Sposób przygotowania:
Miodek- syrop z Jasnoty Białej
Kwiaty Jasnoty białej zalewamy zimną wodą i gotujemy około 10 minut na bardzo małym ogniu. Zlewamy powstały płyn i cedzimy przez drobne sitko. Ugotowane kwiaty, dobrze odsączamy i wyrzucamy. Do powstałego płynu o pięknej barwie dodajemy cukier i kwasek cytrynowy.
Gotujemy wszystko do uzyskania gęstego syropu.
Do słoiczków wlewamy jeszcze się gotujący syrop i zakręcamy wieczka.
Gotujemy wszystko do uzyskania gęstego syropu.
Do słoiczków wlewamy jeszcze się gotujący syrop i zakręcamy wieczka.
![Miodek- syrop z Jasnoty Białej Miodek- syrop z Jasnoty Białej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodek-syrop-z-jasnoty-bialej-352107.jpg)
![Miodek- syrop z Jasnoty Białej Miodek- syrop z Jasnoty Białej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodek-syrop-z-jasnoty-bialej-352108.jpg)
![Miodek- syrop z Jasnoty Białej Miodek- syrop z Jasnoty Białej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodek-syrop-z-jasnoty-bialej-352109.jpg)
![Miodek- syrop z Jasnoty Białej Miodek- syrop z Jasnoty Białej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodek-syrop-z-jasnoty-bialej-352110.jpg)