Sposób przygotowania:
Miodula.
Miód rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy spirytus - mieszamy.
Przelewamy nalewkę do butelki i odstawiamy na pół roku.
Wstrząsamy od czasu do czasu przez pierwszy okres.
Bardzo ważne jest, by miód z którego robimy nalewkę był prawdziwy, o przyjemnym smaku i zapachu.
Miód który zastosowałam, to miód z leśnej pasieki górskiej.
Już w tej chwili czuć jego wyraźny smak w nalewce.
A im dłużej miodula postoi - tym jest lepsza , jak to nalewka.
Przelewamy nalewkę do butelki i odstawiamy na pół roku.
Wstrząsamy od czasu do czasu przez pierwszy okres.
Bardzo ważne jest, by miód z którego robimy nalewkę był prawdziwy, o przyjemnym smaku i zapachu.
Miód który zastosowałam, to miód z leśnej pasieki górskiej.
Już w tej chwili czuć jego wyraźny smak w nalewce.
A im dłużej miodula postoi - tym jest lepsza , jak to nalewka.