Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Miruna w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealna na ciepło do obiadu jak i na kanapkę

Miruna w panierce serowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna w panierce serowej

 

  • 2 duże płaty miruny
  • mleko
  • sól
  • pieprz
  • panierka serowa(jeden z moich poprzednich przepisów
  • mąka

Sposób przygotowania:

Miruna w panierce serowej
Płaty miruny przeciąc na pół, opłukać a następnie zamoczyć w mleku zmiezanym z solą i pieprzem na 15 minut. W między czasie przygotujmy sobie panierkę serową(jeden z moich poprzednich przepisów). Wyciągamy rybę z mleka i delikatnie odciskamy nadmiar płynów. Obtaczamy rybę w mące i panierce serowej. Smażymy na rozgrzanym oleju ca chwila obracając by ryba się nie przykleiłą do patelni.
Miruna w panierce serowej
ryba miruna doprawiona czeka na zalanie mlekiem .
Miruna w panierce serowej
Etap 2
Miruna w panierce serowej
oto gotowa panierka serowa jeden z moich przepisów