pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Misie Domisie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Domowa alternatywa dla miśków ze sklepu.

Misie Domisie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Misie Domisie

 

  • Na 4 duże misie:

 

  • 1 opakowanie waniliowego budyniu z cukrem
  • 12 dag masła
  • 1 duże jajko
  • 7 dag cukru
  • 60 g mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 sody oczyszczonej

Sposób przygotowania:

Misie Domisie
Do misy miksera wrzucamy masło i cukier. Ucieramy na gładką, jasną masę. Wbijamy umyte jajko. Nadal ucieramy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i sodą. Do maślanej masy dodajemy mleko. Powoli wsypujemy przesiane suche składniki i mieszamy szpatułką do połączenia. Misiową foremkę natłuszczamy i rozkładamy ciasto. Pieczemy do 20 minut w 170st. ja oczy i buźkę zrobiłam z wiśniowego dżemu, ale równie dobrze można użyć nutelli.
Misie Domisie
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę potem wbijamy jajko
Misie Domisie
Dodajemy suche składniki i mieszamy szpatułką
Misie Domisie
Ciasto dzielimy na cztery misie i pieczemy

Tagi:

jajko jajka