Sposób przygotowania:
Mix sałat z pieczenią i pomarańczą
Sałatę przełożyłam z opakowania do miseczki. Dołożyłam do niej pokrojone w słupki mięso. Pomarańczę dokładnie wyszorowałam, okroiłam skórkę razem z białą błonką. Z pomiędzy błonek powykrawałam cząsteczki miąższu, przekroiłam je na pół i dołożyłam do sałaty. Składniki sałatki wymieszałam, przełożyłam na głęboki talerz. Z resztek pomarańczy wycisnęłam sok, dolałam do niego łyżeczkę oliwy, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam. Otrzymanym sosem polałam sałatkę.
MagdaMM
2milutka
edytaha
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu, rzeczywiście pyszna :)
jaNina
edytaha
OK, przygotuję podwójną porcję :)
jaNina
Trzymam za słowo :)
edytaha
:)
julcia12437
edytaha
Dziękuję :) W realu tak samo apetycznie wyglądała :)
evita0007
edytaha
Dziękuję Ewuniu :) Ja kupiłam ją w Tesco na warszawskim Gocławiu
evita0007
Aha ok,dzięki może w naszym mini Tesco też znajdę hihi ;D
edytaha
Ewuniu, a jak nie dostaniesz, to przecież możesz sobie buraczki sama zestrugać. Ja zafundowałam sobie taki przyrząd do strugania paseczków julienne z warzyw, fajne wychodzą :)
evita0007
Niestety nie ma u nas w mini Tesco tej sałaty :( taki przyrząd też mam ale jestem leniwa hihi :D
edytaha
No to dodam, że ostatnio widziałam taką mieszankę w Lidlu. A z tym lenistwem, to chyba lekko przesadzasz Ewuniu :)