bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

mizeria pasteryzowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

wprawdzie ogórki można kupić cały rok , ale.............

mizeria pasteryzowana

Składniki:

mizeria pasteryzowana

 

  • 1 kg ogórków (mogą być "wężowe")
  • sól , pieprz
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 1/2 szkl. wody

Sposób przygotowania:

mizeria pasteryzowana
Ogórki obrać , pokroić w plastry , zasypać solą i pieprzem (według własnego uznania) . Kwasek rozpuścić w wodzie i wlać do ogórków , odstawić na godzinę . Ogórki włożyć do słoików i zalać wodą z moczenia . Pasteryzować 20 minut . sposób 2 : 1 kg ogórków sól , pieprz 3 łyżki octu 10% 1 łyżeczka cukru 1.5 szkl. wody Obrane i pokrojone w plastry ogórki zasypać solą i pieprzem , wymieszać , ułożyć w słoikach (dość ciasno) . Zalać gorącą zalewą (woda , ocet , cukier) . Pasteryzować 20 minut .