kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 700]

Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, zdrowa i lekka surówka do drugiego dania. Przygotowana z rukoli, ogórka i rzodkiewek oraz cebuli. Polecam.

Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek

 

  • 1 duża garść rukoli
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 6 dużych rzodkiewek
  • 1/2 średniej białej cebuli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól - do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek
Rukolę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Ogórka myjemy i obieramy ze skórki kroimy wzdłuż, a następnie w półplasterki.

Rzodkiewki bez liści myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w półplasterki.

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Rukolę i pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy i przekładamy na talerz.
Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek
Umytą rukolę przekładamy na cedzak, odsączamy.
Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek
Obranego ze skórki ogórka kroimy w półplasterki.
Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek
Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę.
Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek
Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki.