gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i ogórka podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka

Składniki:

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek zielony
  • kilka gałązek koperku
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka

ETAP 1:

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.

Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka
Pokrojone drobno rzodkiewki dodajemy do kapusty.

Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kostkę.

ETAP 3:

Surówka z pekińśkiej, rzodkiewki i ogórka
Do warzyw dodajemy jogurt naturalny i przyprawy.

Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekamy. Do warzyw dodajemy jogurt naturalny. Składniki surówki przyprawiamy solą oraz pieprze. Dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.