gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Mizeria po mojemu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo pyszny dodatek do obiadu z ogórków

Mizeria po mojemu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria po mojemu

 

  • 4 ogórki gruntowe
  • sol,pieprz
  • 1 łyzka cukru brązowego
  • 1 łyzka octu
  • 1 łyżeczka przyprawy do mizeri
  • 1 smietana 12% 330ml
  • szczypior

Sposób przygotowania:

Mizeria po mojemu
Ogórki myjemy obieramy ze skórki scieramy na tarce na dużych oczkach solimy mieszamy i zostawiamy aż ogórki puszczą sok. Do ogórków dodajemy przyprawę i odrobinę pieprzu.Do śmietany dodajemy cukier brązowy i łyzkę octu mieszamy i wlewamy do ogórków.Na koncu dodajemy pokrojony szczypior lub koperek. Mizerię podajemy do obiadu np do ziemniaków i kotletów mielonych.
Mizeria po mojemu
Mizerię podałam do ziemniaków i kotletów mielonych.
Mizeria po mojemu
Ogórki obieramy ze skórki i scieramy na tarce.
Mizeria po mojemu
Do ogórków dodajemy pieprz i przyprawę..
Mizeria po mojemu
Dosmietany dodajemy cukier ocet wymieszać.

Tagi:

przyprawy