Kostka

Kostka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Mizeria słodko-kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój sposób na słodko kwaśną mizerię

Mizeria słodko-kwaśna

Składniki:

Mizeria słodko-kwaśna

 

  • 500 g ogórków zielonych
  • mały kubek kwaśnej śmietany 12% lub 18%
  • łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki octu

Sposób przygotowania:

Mizeria słodko-kwaśna
Ogórki obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Wkładamy do miski, posypujemy solą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na minimum 20 minut.

W tym czasie śmietanę mieszamy z cukrem i octem.

Ogórki dokładnie odsączamy z wody (najlepiej je wyciskać rękoma), przekładamy na talerz i mieszamy ze śmietaną.

Smacznego