Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Mizeria z czerwoną cebulką i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mizeria z dodatkiem natki pietruszki oraz czerwona cebulką.

Mizeria z czerwoną cebulką i natką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z czerwoną cebulką i natką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z czerwoną cebulką i natką
Ogórki obrać i pokroić w plasterki, lekko osolić i odstawić aby zmiękły. Cebulkę obrać, umyć i drobno posiekać, posolić i odstawić. Gdy ogórki zmiękną i puszczą sok, odlać go, a do nich dodać śmietanę oraz ocet, sól i pieprz do smaku. Jeśli ktos lubi bardziej pikantne można dodać więcej octu. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą i ponownie doprawić mizerię jeśli trzeba.
Mizeria z czerwoną cebulką i natką
ogorki gruntowe obraz i pokroic w plasterki
Mizeria z czerwoną cebulką i natką
czerwona cebulke obrac i drobno posiekac
Mizeria z czerwoną cebulką i natką
ogorki doprawic smietana i wymieszac razem
Mizeria z czerwoną cebulką i natką
dodac drobno posiekana czerwona cebulke i wymieszac.