Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mizeria z koperkiem w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealny sposób na sałatkę, którą można wykorzystać w zimie

Mizeria z koperkiem w słoikach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mizeria z koperkiem w słoikach

 

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z koperkiem w słoikach
Ogórki zetrzeć na tarce lub pokroić w plastry. Do rondla wlać 1/2 litra wody, ocet, wsypać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować. Tak powstałą zalewą zalać mizerię i pozostawić na kilka godzin. Następnie wsypać posiekany koperek, czosnek i wszystko razem wymieszać. Mizerię przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut, wystudzić, wynieść w chłodne miejsce.
Mizeria z koperkiem w słoikach
Mizeria z koperkiem w słoikach