jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 468]

Mizeria z ogórków w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki dodatek do drugiego dania jaką jest mizeria z ogórków ze śmietaną i koperkiem. Każdy chyba lubi taką sałatkę.

Mizeria z ogórków w śmietanie

Składniki:

Mizeria z ogórków w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z ogórków w śmietanie
Ogórki wybrać zdrowe i ładne, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej, takie plasterki lub pokroić nożem na plasterki cieniutkie. Pokrojone nasolić i odstawić na 15 minut do lodówki. Wyjąć po tym czasie i odcisnąć nagromadzony płyn. Dodać śmietanę kwaśną, koperek świeży drobno pokrojony.

Przyprawić do smaku pieprzem i solą, podawać do ziemniaków, kaszy lub jako samodzielna sałatka.