Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanymi krewetkami i warzywami
Oliwę wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Oczyszczone krewetki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i oliwą, oprószyć solą i pieprzem, przykryć folią spożywczą, odłożyć w chłodne miejsce na 10-15 minut.
Cukinie umyć, pokroić w 1 cm plasterki, oprószyć solą, gdy puszczą sok, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać pieprzem, posmarować oliwą z czosnkiem. Tak przygotowane krewetki i cukinie ułożyć na aluminiowej tacce, włożyć na rozgrzany grill, przykryć i piec po 3-4 minuty z każdej strony.
Mix sałat umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Dodać grillowane cukinie i krewetki, wsypać pokrojony w kostkę ser feta, oliwki, cebulę i i pomidorki koktajlowe.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą wymieszaną z odrobiną soli i soku z cytryny, delikatnie wymieszać, podawać.
Cukinie umyć, pokroić w 1 cm plasterki, oprószyć solą, gdy puszczą sok, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać pieprzem, posmarować oliwą z czosnkiem. Tak przygotowane krewetki i cukinie ułożyć na aluminiowej tacce, włożyć na rozgrzany grill, przykryć i piec po 3-4 minuty z każdej strony.
Mix sałat umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Dodać grillowane cukinie i krewetki, wsypać pokrojony w kostkę ser feta, oliwki, cebulę i i pomidorki koktajlowe.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą wymieszaną z odrobiną soli i soku z cytryny, delikatnie wymieszać, podawać.