Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z zielonych warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka z zielonych warzyw- jest szybka i łatwa do przygotowania. Nie może jej zabraknąć na żadnej imprezie karnawałowej.

Sałatka z zielonych warzyw

Składniki:

Sałatka z zielonych warzyw

 

  • 1 por
  • 1 brokuł,
  • ½ puszki groszku konserwowego,
  • 4 jajka,
  • 4 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka z zielonych warzyw
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku. Parzę 10 minut po przykryciem. Pora odcedzam na sitku i studzę.

2. Brokuła dzielę na różyczki. Wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję około 5 minut na małym ogniu. Wyjmuję z wody i studzę.

3. Groszek odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

4. Przygotowanego pora, brokuła, groszek oraz jajka przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz i podaję.

Tagi:

sałatka