IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Mizeria z pepperoni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ogórek, cukinia i pepperoni – sezonowe trio ;)

Mizeria z pepperoni

Składniki:

Mizeria z pepperoni

 

  • 3 średnie ogórki ze skórką
  • 1 cukinia (dł ok. 25 cm) również ze skórką
  • 1 średnia łagodna papryczka pepperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 mała łyżeczka majonezu
  • ½ łyżeczki białego mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki SmakoMyku lub soli
  • ½ łyżeczki jabłkowego octu winnego

Sposób przygotowania:

Mizeria z pepperoni
Czosnek siekamy bardzo drobno. Cukinię i ogórki kroimy w plasterki. Papryczkę, przekrajamy wzdłuż, usuwamy nasiona. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na 3 części, a następnie w plasterki (mają wyjść małe słupki).
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Tagi:

cukinia