Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Mizeria z rzodkiewką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mizeria z rzodkiewką to prawie jak chłodnik..

Mizeria z rzodkiewką. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mizeria z rzodkiewką.

 

  • 0,5 szklanki śmietany 12 %
  • 1 szklanka maślanki
  • duży ogórek
  • 5 rzodkiewek
  • łyżka szczypiorku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Mizeria z rzodkiewką.
Umytego i obranego ogórka kroimy na śrdeniej grubości plasterki, takie będą się świenie komponować z rzodkiewką. Posypujemy solą i odstawiamy na około 15 min aby puściły sok. Po tym czasie, odlweamy nadmiar płynu i dorzucamy pokrojoną rzodkiewkę oraz szczypiorek. Śmietanę wlewamy do maślanki dodajemy odrobinę soli i dokładnie razem mieszamy. Taką masą zalewamy warzywa i gotowe. Najlepiej smakuje mocno schłodzona.
Mizeria z rzodkiewką.
Rzodkiewki nie solimy wcześniej aby pozostała chrupiąca.