allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Mizeria z tartych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dodatek do letniego obiadu.

Mizeria z tartych ogórków

Składniki:

Mizeria z tartych ogórków

 

  • 2 szkl kwaśnego mleka,
  • 0,5 szkl śmietany kwaśnej,
  • 4-5 szt średnich ogórków gruntowych,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Mizeria z tartych ogórków
Ogórki obrac i zetrzec na tarce na małych oczkach. Śmietanę i kwaśne mleko wymieszac (najlepiej lekko zmiksowac), dodac ogórki, sól pieprz i cukier do smaku oraz koperek. Podawac schłodzone.

Tagi:

ogórki