Sposób przygotowania:
Mizeria ze śmietaną.
Bardzo dokładnie umyte i obrane ze skórki ogórki pokroić w drobne plasterki lub zetrzeć na tarce. Im cieńsze plasterki tym lepszy będzie smak. Posolić i zostawić na około pół godziny, aż puszczą wodę. Po tym czasie odsączyć. Dodać cukier, śmietaną i pieprz. Wymieszać. Mizerię podawać schłodzoną.
darmiona
joaska500
a ja tam nie mam nic przeciwko:) Kocham mizerię!!! :) Tylko faktem jest że podanie przepisu na mizerię to prawie jak podanie przepisu na kanapkę z masłem i solą... ale mimo to dzięki za przypomnienie o istnieniu mizerii:))) chyba dziś będzie u mnie na obiad:)
senninha
a mój pierwszy...
senninha
no i bez jaj...
nie słyszałam o mizerii z jajami !
darmiona
senninha
zawsze jakiś oryginalny przepis!
przejs
darmiona
senninha
czyli jednak konstruktywna krytyka ! wniosła coś nowego do sprawy :)
Babciagramolka
p.jola1
Babciagramolka
Hi hi - żeby było śmieszniej ja też pochodzę spod Poznania
elzbieta8960
senninha
kto by się spodziewał :)
edytaha
Netka
Ja też od jakiegoś czasu robię mizerię z jogurtem,i nam smakuje :)