migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Mizeria ze śmietaną i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jeden z najlepszych letnich dodatków do obiadu. Niezastąpiony dodatek do młodych ziemniaczków z koperkiem.

Mizeria ze śmietaną i koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mizeria ze śmietaną i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Mizeria ze śmietaną i koperkiem
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Pokrojone ogórki przełożyć do miski. Dodać śmietanę i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą ziołową. Pyszny dodatek do obiadku. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i prażoną cebulką lub skwarkami. To najlepszy letni obiadek bez mięsa:)
Mizeria ze śmietaną i koperkiem
Etap 1 Ogórki obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry.
Mizeria ze śmietaną i koperkiem
Etap 2 Dodać śmietanę i posiekany koperek