Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie a następnie rozpuścić w 1,5 szklanki wody, ostudzić. Kasię stopić, ostudzić. 5 białek i 5 łyżek cukru ubić na sztywną pianę, dodać żelatyny. Dokładnie wymieszać i przelać do tortownicy posmarowanej kasią. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. 5 żółtek, 1 całe jajko, 7 łyżek cukru i cukier waniliowy ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałą kasie i resztę żelatyny dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą pierwszą warstwę i ponownie wstawić do lodówki. Kiedy obydwie warstwy będą już miały stałą konsystencję, wylać tężejącą galaretkę i znowu wstawić do lodówki. Można udekorować owocami i bitą śmietaną.