Sposób przygotowania:
Mleczno-kakaowa pianka
Zelatyne namoczyc w kilku lyzkach zimnej wody. Odstawic na 10 min. Po tym czasie , mieszajac podgrzac. Nastepnie przelac zelatyne do wysokiego naczynia, dodac mleko, cukier i ubijac mikserem na wysokich obrotach. Polowe masy przelozyc do innego naczynia. Do reszty dodac kakao i znowu zmiksowac. Do pucharkow wlac na zmiane raz kakaowa, raz jasna pianke. Odstawic na 2 godziny do lodowki. Udekorowac kawalkami czekolady. Z podanych skladnikow wychodza 4 duze porcje.
Jojo
Anula
kinga
luna
moli
Wzielas zelatyne w proszku ? czy w platkach ?
luna
Dodalam mala paczke zelatyny w proszku, pozdrawiam:)
marta_2222
luna
Marta, bardzo mi przykro, ze deser Tobie sie nie udal. Prawdopodobnie, z zelatyna cos inaczej robilas;(