darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uwielbiam młode warzywa i czekam z niecierpliwością na wiosnę i pierwsze nowalijki. Kapusta "na krótko" jest pyszna:-)

Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem

 

  • 1 młoda kapusta
  • 1 mała cebula
  • 4 cienkie plastry boczku parzonego
  • pęczek koperku
  • 1 chochla rosołu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem
kapustę oczyścić z wierzchnich liści i dokładnie opłukać. Pokroić niezbyt drobno i przełożyć do garnka. Zalać chochlą rosołu, lekko posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu. W tym czasie na patelni podsmażyć drobno pokrojone cebulę z boczkiem. Gdy kapusta zmięknie wyłączyć ogień, dodać cebulę z boczkiem, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem.
Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem
Kapustę pokroić, zalać bulionem i dusić na małym ogniu
Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem
Cebulę i boczek drobno pokroić, podsmażyć na patelni
Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem
Do gotowej kapusty dodać cebulę z boczkiem
Młoda kapusta "na krótko" z boczkiem
Dodac pokrojony koperek, przyprawić i wymieszać

Tagi:

kapusta