Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Młoda kapusta z koperkiem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na kapustę, z którego korzystam od wielu lat

Młoda kapusta z koperkiem i marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem i marchewką

 

  • 1 szt kapusta,
  • 2 szt marchew,
  • 1 pęczek koperek,
  • 2 łyżki mąka,
  • 4 łyżki tłuszcz,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem i marchewką
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli, zagotować, odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do kapusty, wlać odrobinę wody i gotować kilka minut. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Młoda kapusta z koperkiem i marchewką
Etap 1
Młoda kapusta z koperkiem i marchewką
Etap 2