MamaZuzi

MamaZuzi

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybki sposób na smazoną kapustę

Młoda kapusta zasmażana

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana

 

  • 2 główki młodej kapusty
  • ocet, margaryna do smażenia, pieprz, sól, vegeta

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana
Czytałam już dużo przepisów gdzie wszyscy kapustę gotują w wodzie dodając zasmażkę. Ja zrobiłam ostatnio inaczej i powiem Wam, że mi smakowała. Oto jak ją zrobiłam.

Kapustę pokroiłam w drobne paseczki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnią. Polałam kapustę odrobiną octu i zostawiłam na małym ogniu pod przykryciem by puściła "soki". Co jakiś czas oczywście mieszałam. Następnie przyprawiłam wszystko do smaku. I dokładnie wymieszałam.

Pycha nam smakowało:)

Tagi:

kapusta