Sposób przygotowania:
Młoda kapustka z koperkiem
Kapustę pokroić lub poszatkować na szatkownicy. Przełożyć do garnka. Wlać wodę lub bulion. Zagotować, przemieszać kilka razy aby kapusta w całości zmniejszyła swoją objętość.
Koperek drobno posiekać i dodać do kapusty.
Dodać też listki laurowe i gotować aż kapusta będzie miękka. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić w pół plastry. Na patelni rozpuścić smalec, dodać cebulę i smażyć aż cebulka się przyrumieni.
Następnie dodać mąkę i wymieszać aby połączyła się z tłuszczem. Gdy kapustka będzie już miękka dodać zasmażkę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Gotować jeszcze ok 2-3 minutki.
Koperek drobno posiekać i dodać do kapusty.
Dodać też listki laurowe i gotować aż kapusta będzie miękka. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić w pół plastry. Na patelni rozpuścić smalec, dodać cebulę i smażyć aż cebulka się przyrumieni.
Następnie dodać mąkę i wymieszać aby połączyła się z tłuszczem. Gdy kapustka będzie już miękka dodać zasmażkę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Gotować jeszcze ok 2-3 minutki.