halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Młoda kapusta z koperkiem wg Haliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta ta jest bardzo młoda ,pierwsza kapusta na wiosnę.

Młoda kapusta z koperkiem wg Haliny

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem wg Haliny

 

  • młoda kapusta 1 główka
  • koperek 1 pęczek
  • cebula 1 sztuka
  • masło 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem wg Haliny
Kapustę pokroić w paseczki , następnie posiekać drobniej.Włożyć do garnka zalać wodą , posolić do smaku i obgotować 15 minut . Cebulę drobno posiekać . Również posiekać koperek . Kapustę odcedzić . Rozgrzać masło , dodać posiekaną cebulę . Chwilę smażyć dodać kapustę . Wymieszać, dodać sok z cytryny . Kapustę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać siekany koperek. Dusić z cebulą ok 15 minut.Można podać do ziemniaków oraz mięsa.

Tagi:

kapusta