Sposób przygotowania:
Pyszny sos barbecue
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć, dodać pomidory i dusić aż będą miękkie. Następnie dodać ocet, sos sojowy i musztardę. Wymieszać i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać sliwki suszone pokrojone w paski.
Śliwki można wczesniej namoczyć we wrzątku.
Dusimy chwilkę na małym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć, dodać pomidory i dusić aż będą miękkie. Następnie dodać ocet, sos sojowy i musztardę. Wymieszać i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać sliwki suszone pokrojone w paski.
Śliwki można wczesniej namoczyć we wrzątku.
Dusimy chwilkę na małym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji.