katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Marcheweczki mini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Mimo przerwania okazało się że marchewka i tak rośnie za gęsto i trzeba było przerwać i są mini marchewki.

Marcheweczki mini

Składniki:

Marcheweczki mini

 

  • marchewka małą 1 kg
  • masło ok 3-4 łyżki
  • cukier ok3 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Marcheweczki mini
Marchewki obieramy i płuczemy. Przekładamy do rondla albo garnka, podlewamy wodą i stawiamy do gotowania. Oprószamy solą i ok połową cukru. Dusimy na małym ogniu często mieszając.

Gdy woda znacznie odparuje dodajemy resztę cukru i dodajemy masło. Dusimy razem kilka minut cały czas pilnując żeby się marchewka nie nie przywarła albo przypaliła.

Marchewkę można doprawić odrobiną kwasku cytrynowego.