Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Młoda marchewka z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Młoda marchewka z bułką tartą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młoda marchewka z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Młoda marchewka z bułką tartą
Marchewki dokładnie wyszorować, ewentualnie lekko oskrobać. Większe marchewki przekroić wzdłuż na pół, mniejsze zostawić w całości. Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do nich cukier i trochę soli. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Zrumienić na nim bułkę tartą. Zrumienioną bułką polać ugotowane marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu.
Młoda marchewka z bułką tartą
Wyszorowane marchewki w garnku z dodatkiem wody cukru i soli.
Młoda marchewka z bułką tartą
Ugotowane do miękkości i odcedzone młode marchewki.
Młoda marchewka z bułką tartą
Bułka tarta rumieniona na rozgrzanym maśle.