Sposób przygotowania:
Młoda z zespołem
Kapustę oczyścić z wierzchnich brzydkich liści i drobno poszatkować. Przełożyć do miski,dodać sól i mocno w palcach ją rozgnieść ( tak jak byśmy pranie w rękach robili). Odstawić na 30 minut pod przykryciem). Ogórka umyć i obrać. Pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulkę oczyścić i drobno pokroić. Szczypior pokroić dosyć grubo. Przełożyć do miski. Papryczkę pozbawić nasion i drobno pokroić. Żółta także pozbawić nasiona i pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki i marchewkę zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć. Przełożyć do miski. W rękach odcisnąć kapustę i przełożyć ją do reszty warzyw. Dłońmi dobrze wymieszać. Dodać posiekaną drobno miętę i natkę. Doprawić solą,pieprzem i cukrem. Dodać sok z cytryny i oliwę,dobrze wszystko wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!