gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Młode, gotowane marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tak przygotowaną marchewkę podaję jako dodatek do obiadu - moje dzieci ją uwielbiają.

Młode, gotowane marchewki

Składniki:

Młode, gotowane marchewki

 

Sposób przygotowania:

Młode, gotowane marchewki
Małe (młode) marchewki skrobiemy nożykiem. Następnie dokładnie płuczemy. Marchewki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mielenia mięs. Margarynę topimy w małym garnuszku, dodajemy zmielone płatki kukurydziane i podsmażamy chwilę. Zasmażka ma mieć bardzo gęstą konsystencję, żeby można nią posypać marchewki. Tak przygotowana marchewkę podaję jako dodatek do obiadu.

Tagi:

marchewka