Sposób przygotowania:
mój kuskus z dodatkiem warzyw
Marchewki, cukinie, selera i pietruszkę obieramy. Pietruszkę, cukinię oraz z jedną marchewką kroimy w kostkę. Pora po opłukaniu kroimy w półplasterki Pozostałe warzywa(2 marchewki, seler) najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw tniemy w długie cienkie paski. Warzywa pokrojone w kostkę wraz z porem dusimy na oleju przez 3 minuty. Po tym czasie całość podlewamy wywarem. Mieszamy i chwilę wspólnie dusimy a następnie dodajmy kaszę. Tak gotujemy całość ok 10 min na niewielkim ogniu pod pokrywką. Na koniec dodajmy 2 łyżki masła i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pozostałe warzywa podsmażamy na oleju ok 5 min, przyprawiamy je do smaku. Na talerzu układamy warstwę warzyw w paskach a na nie kładziemy kaszę z dodatkami. Najlepiej kaszę formować w kulki za pomocą łyżki do ziemniaków, lepiej to wygląda.