superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Mój meksykański burger z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Postawiłam na mięso wieprzowe ale można też te burgery przygotować na wołowinie.

Mój meksykański burger z grilla

Składniki:

Mój meksykański burger z grilla

 

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 400 g mięsa mielonego
  • mix salat
  • rukola
  • 2 pomidory
  • 2 ogorki małosolne
  • sól i pieprz do smaku
  • mieszanka przypraw kuchni meksykańskiej

Sposób przygotowania:

Mój meksykański burger z grilla
Grzanki grillujemy z obu stron i odkładamy. Mięso wyrabiamy w dłoniach i dodajemy nieco wody aby było puszyste i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszanką przypraw kuchni meksykańskiej.

Z mięsa formujemy burgery i grillujemy z każdej strony.

Na każdej grzance układamy sałatę, rukolę, plastry pomidora i ogórka małosolnego. Do burgera wbijamy wykałaczkę i danie gotowe.

Tagi:

grill