Sposób przygotowania:
Burger-Sałatka Cobb
Rozgrzej grilla lub piekarnik z rusztem.
Aby przygotować dressing wszystkie składniki zmieszaj do połączenia i odstaw do lodówki. Przygotuj marynatę – połącz wszystkie składniki i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
Natnij każdą z piersi kurczaka wzdłuż i włóż po równo ser gorgonzola. Następnie zabezpiecz wykałaczkami. Kurczaka natrzyj marynatą i grillu po 6 z każdej strony. Odłóż na bok na 5 minut.
Następnie na ruszcie umieść bekon i grilluj przez 5 minut do brązowego koloru. Posmaruj syropem lub miodem z każdej strony. Połóż z powrotem na grillu na minutę doprowadzając do karmelizacji syropu. Ściągnij z grilla i pozostaw.
Na końcu na grillu umieść przepołowione i posmarowane masłem bułeczki (masłem do dołu). Grilluj do złotego koloru.
Połączenie: Połóż spód bułki, następnie mieszankę sałat, rukiew i plastry pomidora. Na warzywach umieść kurczaka, bekon, awokado i jajko. Polej dressingiem i przykryj drugą połową.
Przepis z Polsat Food Network.
Aby przygotować dressing wszystkie składniki zmieszaj do połączenia i odstaw do lodówki. Przygotuj marynatę – połącz wszystkie składniki i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
Natnij każdą z piersi kurczaka wzdłuż i włóż po równo ser gorgonzola. Następnie zabezpiecz wykałaczkami. Kurczaka natrzyj marynatą i grillu po 6 z każdej strony. Odłóż na bok na 5 minut.
Następnie na ruszcie umieść bekon i grilluj przez 5 minut do brązowego koloru. Posmaruj syropem lub miodem z każdej strony. Połóż z powrotem na grillu na minutę doprowadzając do karmelizacji syropu. Ściągnij z grilla i pozostaw.
Na końcu na grillu umieść przepołowione i posmarowane masłem bułeczki (masłem do dołu). Grilluj do złotego koloru.
Połączenie: Połóż spód bułki, następnie mieszankę sałat, rukiew i plastry pomidora. Na warzywach umieść kurczaka, bekon, awokado i jajko. Polej dressingiem i przykryj drugą połową.
Przepis z Polsat Food Network.