Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka
Mięso kroimy na kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Wlewamy olej z czosnkiem. Gotowy olej można zastąpić przygotowanym w domu. Do tej samej ilości oleju lub oliwy dodajemy około 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojonego lub przeciśniętego przez praskę.
Do oleju dodajemy tymianek, zioła prowansalskie, paprykę czerwoną, pieprz młotkowany i sól. Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso, dokładnie je obtaczając. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki.
Tak przygotowane mięso nadaje się już do grillowania. Grillowana karkówka świetnie smakuje z sosem czosnkowym.
Do oleju dodajemy tymianek, zioła prowansalskie, paprykę czerwoną, pieprz młotkowany i sól. Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso, dokładnie je obtaczając. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki.
Tak przygotowane mięso nadaje się już do grillowania. Grillowana karkówka świetnie smakuje z sosem czosnkowym.