Sposób przygotowania:
Kaszankowe szaszłyki
Paprykę oczyszczamy i kroimy na większe kawałki. Cebulę i jabłka obieramy i kroimy na części(4 albo 6).
Miód dokładnie mieszamy z olejem.Każdą kaszankę nakłuwamy wykałaczką i smarujemy przygotowaną mieszanką miodu z olejem.
Kaszanki ostrym nożem kroimy na kawałki. Przygotowane składniki nadziewamy na patyczki.
Szaszłyki dobrze jest położyć na folii aluminiowej by zabezpieczyć kaszankę przed ewentualną rozsypką.
Miód dokładnie mieszamy z olejem.Każdą kaszankę nakłuwamy wykałaczką i smarujemy przygotowaną mieszanką miodu z olejem.
Kaszanki ostrym nożem kroimy na kawałki. Przygotowane składniki nadziewamy na patyczki.
Szaszłyki dobrze jest położyć na folii aluminiowej by zabezpieczyć kaszankę przed ewentualną rozsypką.
Jagodowa
Magdalena88
katarzynka455
Dziękuję:))no niestety ale dość trudno jest kupić dobrą kaszankę w sklepie ...
katarzynka455
Zgadzam się szaszłyczki były smaczne i że jest to trochę urozmaicenie ..Dziękuję:)
zbysiowa
jaNina
katarzynka455
Ja też lubię swojską kaszankę na moje szczęście można u nas taką kupić a czasami syn robi przy świniobiciu, a szaszłyki smaczne:)dziękuję:)
katarzynka455
Dziękuję:) i kaszanka pyszna i szaszłyki też:)