Sposób przygotowania:
Mój niedzielny rosół .
Mięso dokładnie oczyszczam,myję pod zimną wodą i wkładam do dużego garnka.Warzywa obieram i myję.Marchewkę,seler,por i korzeń pietruszki dokładam do mięsa i zalewam zimną wodą.Garnek stawiam na dużym ogniu i czekam aż na powierzchnipojawia się szumowiny.Zbieram je dokładnie łyżką i przykręcam gaz.Następnie dokładam 1/2 pęczka pietruszki,gałązkę maggi,opaloną nad gazem cebulę,kostki rosołowe i delikatnie rozgniecione ziarenka pieprzu.Zostawiam wszystko na małym ogniu na 3 godziny (jak mawia moja teściowa) niech się spokojnie pyrkoli.Kiedy rosół jest już gotowy wyciągam rozgotowaną zieleninę, doprawiam solą do smaku i podaje z posiekana natka pietruszki i moim domowym makaronem.