Sposób przygotowania:
Mój pszenny chlebek
Na początku do miski wkładamy drożdże z cukrem.
Czekamy aż się rozpuszczą.
Do rozpuszczonych drożdży dodajemy ciepłą wodę i sól.
Składniki mieszamy przy pomocy miksera.
Na końcu dodajemy pszenną mąkę i ponownie wszystko razem mieszamy.
Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na jakąś godzinę.
Po tym czasie ciasto mieszamy i przekładamy do wysmarowanej olejem formy.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy chlebek przez około 75 min.
Smacznego.
Czekamy aż się rozpuszczą.
Do rozpuszczonych drożdży dodajemy ciepłą wodę i sól.
Składniki mieszamy przy pomocy miksera.
Na końcu dodajemy pszenną mąkę i ponownie wszystko razem mieszamy.
Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na jakąś godzinę.
Po tym czasie ciasto mieszamy i przekładamy do wysmarowanej olejem formy.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy chlebek przez około 75 min.
Smacznego.