Sposób przygotowania:
Bułki śniadaniowe idealne do kanapek
🔘 Ciasto na bułki: do miski wrzucić twaróg i rozgnieść widelcem, następnie wbić jajka i lekko zblendować blenderem. Później wsypać płatki jaglane, płatki owsiane, siemię lniane, pestki z dyni, rodzynki, czarnuszkę, proszek do pieczenia, sól i całość dobrze wymieszać łyżką. Teraz z powstałego ciasta uformować wilgotnymi rękami średniej wielkości zgrabne bułeczki.
🔘 Następnie bułeczki ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na środkową półkę (3 od góry) i piec przez około 40 minut w 190°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Takie bułeczki zawierają mniej węglowodanów, a do tego są chrupiące i barzo smaczne.
🔘 Następnie bułeczki ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na środkową półkę (3 od góry) i piec przez około 40 minut w 190°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Takie bułeczki zawierają mniej węglowodanów, a do tego są chrupiące i barzo smaczne.