Sposób przygotowania:
Mój rosołek:)
Porcję rosołową z kurczaka myjemy i zalewamy wodą w garnku. Dodajemy obrane i umyte jarzyny: marchewki, pietruszkę, seler, cebulkę. Wsypujemy 2 łyżeczki przyprawy Kucharek, oraz rozgniatamy kostkę z przyprawy - koperek. Opcjonalnie można dorzucić kilka żołądków. Całość gotujemy na dużym ogniu aż do zagotowania. Po zagotowaniu pozostawiamy na 1h na małym palniku. Rosołek na talerzu doprawiam koperkiem:) Smacznego!
jeannylop
Pyza
mamqa
Ja doprawiam Vegetą i wiem że to jedno i to samo co kucharek, ale ja nie o tym chciałam... Przy dzisiejszych warzywach które są pozbawione naturalnego smaku (chyba że ktoś ma szczęście mieć je z ogródka) to zupa bez doprawiania jednak nie ma smaku... Przynajmniej dla mnie.
I oczywiście zgadzam się że masz prawo mieć swój własny gust, ale mnie do ugotowania zupy bez dodatku vegety ciężko namówić.
evita0007
tak warzywa takie kupione nie maja smaku,ja teraz dodaje maleńki listek listka laurowego tak mi polecono i naprawde super smaczek jest :-)
a rosołek smacznie wyglada,,to ja poprosze jeden żoładeczek z tego rosołku ^^ bo lubie :-)